ILLINOIS FOLK BAND

AMADEU ROSELL
AMADEU & ILLINOIS FOLK BAND LA GENERALAMADEU & ILLINOIS FOLK BAND LA GENERALAMADEU & ILLINOIS FOLK BAND LA GENERAL

AMADEU ROSELL & ILLI-NOIS FOLK BAND és una banda de folk

Tot remenant vells cançoners i buscant en discos i llibres hem tornat a trobar antigues i noves cançons d'aquell vell folk americà.

Les noves les hem traduït i adaptat a la nostra instrumentació. Les velles només ha calgut tocar-les una altra vegada per tornar a descobrir tot el seu encant. I totes aquestes cançons s'han convertit en el repertori del nostre concert.

Les més antigues que interpretem són dels anys 40's, amb peces d'aquells pioners del folk rural com Leadbelly o Woody Guthrie entre d'altres. Gent que recollia cançons tot recorrent el país i després les cantava amb la seva guitarra. 

Altres cançons són dels 50's, quan arriba gent com Pete Seeger que, interessat no solament pel folk del seu país, viatja arreu del món tot cercant cançons per incorporar-les al seu repertori i així donar-les a conèixer.

I les cançons més conegudes del nostre concert són dels 60's. Es tracta d'una dècada amb grans canvis socials als EUA: la lluita pels drets civils de totes les persones, l'anti-racisme, la guerra del Vietnam, la integració dels immigrants,... Tot això junt amb el declivi momentani del rock&roll, que era la música que predominava en aquells moments, fa que sorgeixin artistes com Bob Dylan, Peter, Paul & Mary, Joan Baez, etc, que amb les seves lletres i músiques senzilles reflecteixen totes aquestes inquietuts.

Aquest any i degut a la mort d’en Pete Seeger el concert l’hem dedicat especialment al seu repertori, per tant és un “Concert-Homenatge a Pete Seeger”

 

Illi-nois Folk Band : Fitxa tècnica.

En el nostre concert, anem desgranant les cançons del nostre repertori tot situant-les en el seu temps i context, mitjançant petites explicacions.

Músics:

- Amadeu Rosell  Veu, guitarra acústica i acordió diatònic

- Pep Solà  Bateria

- Jordi Palau  Flauta travessera i veu

- Pep Sánchez  Contrabaix

- Amadeu Rosell i Tudanca Tècnic de so

 

Disposem de un equip de so NEXO de 4.000 w