TOPAKETA RIPOLLÈS-EN

AMADEU ROSELL & KEPA JUNKERA
Kepa Junkera & Amadeu Rosell Topaketa Ripollès enKepa Junkera & Sorginak - Topaketa Ripollès enKepa Junkera & Amadeu Rosell (EsDansa Olot) - Topaketa Ripollès enAmadeu Rosell & Tururut  (EsDansa Olot) - Topaketa Ripollès enKepa Junkera & Amadeu Rosell Topaketa Ripollès en

KEPA JUNKERA & AMADEU ROSELL

SORGINAK & TURURUT BONAIGUA

presenten: 

TOPAKETA RIPOLLÈS-EN

 

L’últim projecte D?amadeu Rosell i  Tururut Bonaigua, amb  Kepa Junkera. 

El grup del Ripollès Tururut Bonaigua, un dels més reconeguts de Catalunya i liderat pel folklorista Amadeu Rosell, ha iniciat un nou projecte conjunt amb Kepa Junkera, l’intèrpret i compositor basc que ha convertit la trikitixa (acordió diatònic basc) en un instrument universal. 

El projecte va néixer de la voluntat de crear un espectacle basat en les cançons que Amadeu Rosell havia recollit a Beget i el repertori que Kepa Junkera interpreta junt a Sorginak, un grup de cantants i percussionistes basques.

El concert es basa en cançons i melodies de Beget combinades amb cançons del repertori tradicional basc. La unió del folklore de dues cultures absolutament diferents junt al geni creatiu de Kepa Junkera ha donat com a resultat  un concert sorprenent, amb un gran virtuosisme i força musicals que permeten explicar amb profunditat les històries d’aquestes dues tradicions tan diferents i a la vegada tan unides.

Durada aproximada de dues hores.

Topaketa Ripollès-en és una emotiva abraçada musical entre dos pobles germans.

 

 

Fitxa artística

Kepa Junkera   Trikitixa i percussions.

Amadeu Rosell  Acordió diatònic, guitarra i veu

Jordi Palau   Flautes i veu

Pep Solà   Bateria i percussions

Pep Sànchez  Contrabaix

Amets Ormaetxea  Veu i percussions

Eneritz Aulestia Veu i percussions

Leire Etxezarreta Veu i percussions

Irati Gutiérrez Veu i percussions

Amadeu Rosell i Tudanca Tècnic de so