No recordo haver escrit res de tot això

El carrer, les persones, la ciutat, la vida, el meu cap, són plens d’històries que volen ser explicades. De vegades repasso el diari o repasso qualsevol cosa que m’envolta. O envolto alguna cosa per extreure’n una història i convertir-la en article, en història. M’encanten les històries. Si, en el meu cas, això va així. I procuro mira-m’ho amb un punt d’humor. Imprescindible. Fins i tot quan l’article duu mala bava o mala llet. La meva.

Pep Garcia. l’autor

Els treballs que trobareu recollits en aquest llibre són els de la maduresa del Pep. Els seus textos ja no busquen obertament un efecte còmic com quan era jove, però conserven el dring sorneguer que ha estat la seva marca de fàbrica des que va començar a escriure al diari.  Un text del Pep és un ritme que surt a perseguir una sorpresa: frases curtes que avancen percudint fins que conclouen en un gir inesperat. I torna a començar. Sempre en primeríssima persona. Sempre a la seva manera.

Del pròleg de Marc Marcé – Director del diari Regió 7

Aquest recull d’articles de Pep Garcia, publicats abans al diari Regió7 és una bona oportunitat per redescobrir un exercici creatiu – àgil i amè – que, inclòs dins les grans pàgines d’un diari, té un recorregut curt i efímer. Ara, doncs, us presentem una obra molt personal que ens permet assaborir amb més calma la lectura d’unes situacions i unes reflexions que l’autor no recorda haver escrit mai.

Antoni Daura. Editor.

 

Al diari Regió7 la periodista Susana Paz n’ha escrit aquesta crònica

 

L’escriptor i professor Llorenç Capdevila m’escriu això.. ( gràcies)

Informació relacionada