10 idees per programar bé en temps de crisi. I sense crisi, també

circus itinerant RonaldoProgramar és un dificil equilibri de criteri, estratègia, responsabilitat i, perquè no, intuició. Aqui donem algunes ” pistes” per no perdre’s pel camí.

1-TRIAR: Valorar, comparar, escollir.  Molts espectacles s’assemblen, però no son iguals. I no tots són igual de bons.

2-DIVERSIFICAR: Gèneres diferents, edats diferents, continguts diferents, formats diferents. La riquesa de la programació és el valor afegit que hi pot donar el programador.

3-QUALITAT: El públic sap apreciar i distingir un bon espectacle. Sobretot el dia que en veu un de dolent.

4-PLANIFICAR: Mirar  el calendari. Un mal dia, una mala hora, un mal moment, un mal espai… pot arribar a ser pijtor que no programar.

5-COMUNICAR: El públic, si no ho sap, no hi pot anar. Comunicar és tant important com programar. I Saber Comunicar bé és, fins i tot  més important. Si programes i no comuniques… No has programat.

6- COMUNICAR MÉS: Com és que en l’era de la comunicació sembla més dificil que mai  comunicar?  Cal imaginació i pensar que mai com ara havia estat tan barat comunicar-se amb tothom. Les xarxes socials no són només per parlar d’elles. Són per fer-les servir per explicar el que tenim entre mans.

7-NOU I VELL: No perdre de vista els nous canals de comunicació. Si, però tampoc ” oblidar” tots els altres.

8-SENSE MANDRA: On és el públic? On és la gent? Allà on són ells  hem d’arribar amb el nostre missatge

9-RESPONSABILITATt: Quan el teatre és ple… glups! t’adones de la importància d’haver programat bé! Han vingut per tu.

10-…I TORNAR A COMENÇAR. Cada espectacle és com si comencessis de nou. No s’hi val a fer les coses bé només el primer dia.

Per fer  totes aquestes – i més – coses, i fer-les bé, des de La General d’Espectacles us podem ajudar. Compteu amb la nostra experiència posada al dia, dia a dia, per ajudar-vos a programar, comunicar i omplir millor les vostres programacions.  Ara, més que mai, cal que programadors i promotors poguem trobar complicitat a l’hora de treballar plegats, per millorar i enriquir els resultats de les nostres feines. Compteu amb els nostres serveis per a programadors per ajudar-vos a comprar bé, ajudar-vos a ubicar bé i ajudar-vos a comunicar bé. Som una eina, la vostra eina. Feu-la servir.

La foto és de l’emblemàtica cia – i nissaga familiar de circ – Ronaldo fundada l’any 1827. Si mai, anant pel món, us trobeu la seva carpa, no deixeu d’entrar-hi. No ho oblidareu.

COMPARTEIX