Jo, assessor

assessor

S’accepten encàrrecs  (ben) remunerats

JO, ASSESSOR

Ja ha tocat, per a alguns, la grossa de l’estiu. En el marc del joc de les cadires de la constitució de les Diputacions s’ha sabut que ja s’han adjudicat els càrrecs als assessors pertinents. Quants? Un munt. La notícia deia, potser malèvolament o potser amb un punt crític realista, que la Diputació de Barcelona havia «col·locat» polítics de les nostres comarques dins la llista d’assessors. Nou en concret. Si ets assessor, ets un afortunat tocat pels déus, formes part de l’elit nomenada, a dit, com Déu ens va ensenyar que es creen les coses importants, per tal d’assessorar del que et toqui a un preu molt ben pactat. El que passa és que d’assessors n’hi ha un munt. El que passa és que són assessors de dins, de dins dels partits. Són polítics assessors de polítics. El que passa és que el rasclet per escollir assessors recull, aixopluga i protegeix noms polítics que fan que la nòmina d’assessors sigui endogàmica com tota la política que ens governa. No m’ha semblat veure noms escollits fora de la política, del partit o de l’entorn. És el que en el llenguatge col·loquial es diu, mal m’està el dir-ho, una menjadora.

La Diputació és el refugi paradís a què aspira tot polític per passar bé els propers quatre anys. Calentonet, o fresquet segons el moment, i protegit de qualsevol mal. Sé que als assessors escollits no els agradarà això que goso escriure d’ells, primera perquè poso en evidència el sistema i segona perquè l’assessor no vol soroll. Mai. I de què assessora l’assessor? Doncs els càrrecs i responsabilitats que se’ls encomana tenen, tots, problemes per encabir el títol del càrrec dins d’una targeta de visita, que és la millor manera de despistar i d’impactar. Fins i tot llegia que una de les futures assessores deia que encara s’havien de repartir sobre què assessoraria cadascú, però això sí, el sou ja estava assignat.

I quant cobren els assessors? Estimat lector, si no vol que se li entravessi l’agost, li recomano que no busqui ni trobi, i que si troba, no miri els sous dels assessors. Servidor ho va fer una vegada i encara no m’he refet de la impressió. Només una pista: Les nòmines dels assessors són totes de Champions League. Entre 4.000 i 5.000 euros al mes. Una pasta que et fa arrufar el nas. I els assessoraments que fan, són de Champions també? Ara que me n’adono, em disculpo, l’agost no és un bon moment per espatllar-lo amb notícies com aquestes. Buscaré un assessor per al meu proper article.

Article publicat al diari Regió7 el 6 agost 2023

La foto és feta amb A.I.

COMPARTEIX